top of page
Lene5_edited.png

Baggrunden for Els-Com

Omdrejningspunktet for min karriere har været sprog og kommunikation

Historien begynder for mange år siden, hvor jeg efter afsluttet korrespondenteksamen i engelsk og tysk arbejdede i et eksportfirma. Dels arbejdede jeg som korrespondent med at skrive forretningsdokumenter på engelsk, tysk og dansk, og dels tog jeg imod såvel danske som internationale samarbejdspartnere. Jobbet var et hit – jeg kunne bruge såvel mine sprogkundskaber som mine sociale kompetencer i et internationalt miljø. 

Ved siden af at være konkurrence rytter og arbejde i eksportvirksomheden, arbejdede jeg nogle timer om ugen på Fyens Stiftstidende som nyhedsformidler (her udvalgte jeg nyheder, som jeg videreformidlede til abonnenter).  

 

Undervejs havde jeg undervist i ridning og var blevet rigtig glad for denne type formidling. Det førte mig videre til et job som handelsskolelærer i engelsk, tysk og it.  Sommerferierne brugte jeg som rejseleder - hovedsagelig i Tyskland og Østrig. 

 

Færdiggjort blev ED uddannelsen i engelsk, hvorefter jeg  påbegynde kandidatuddannelsen.

 

Denne kom i hus i 2005, hvorefter jeg startede som underviser på universitetet. Igen blev det internationale miljø omdrejningspunktet, da jeg her altid har arbejdet med internationale kolleger og studerende.  

 

Undervejs har jeg taget et par kurser i journalistik på DMJX, da denne genre er oplagt at integrere i mit arbejde. Hvor universitetet er akademisk funderet, er journalistikken mere praktisk baseret. Denne kombination, synes jeg, er uvurderlig i erhvervslivet. 

 

Løbende har jeg bibeholdt kontakten til erhvervslivet ved at hjælpe virksomheder med at optimere kommunikationen på engelsk, tysk og dansk.  

bottom of page